Otroligt bra uppslutning!

 

Så har vi passerat Söndag den 6/3 och det fullkomligt rasade in medlemmar de sista dagarna. Just nu har vi 182 anslutningar i området och det kommer förmodligen tillkomma några fler via ex.vis lillstugor som blivit förbisedda men som man nu inser ska ha en egen anslutning.

Om du har en lillstuga eller någon annan form av annat hushåll på samma fastighet som huvudanslutningen så kommer det finnas en möjlighet att skaffa en extraanslutning till det hushållet. Priset för en extraanslutning är oftast hälften eller mindre av vad huvudanslutningen kostar.

Som exempel så tar Österby fiber 25.000:- för huvudanslutningen och 7500:- för extraanslutningar.

Fördelen med en extraanslutning är att den som bor i ex.vis en lillstuga kan välja vilka tjänster den vill nyttja vilket inte fungerar om man delar på huvudanslutningen. Man ska inte glömma säkerheten heller eftersom den som står för huvudanslutningen är den som står som ansvarig för abonnemanget och har man otur med en hyresgäst som gör något brottsligt via anslutningen så leder spåret till huvudanslutningen. Man kan jämföra det med att dra en förlängningssladd från ens telefonjack till grannen och låta dem ringa med sitt nummer.


enkel anslutning

Anslutning av bostad.

En fiberslang från föreningens kopplingsskåp till skarvboxen på din fastighet.

Kostnad: Full anslutningskostnad


 

 enkel anslutning med extra

Anslutning av 1 bostad och ytterligare byggnader på en fastighet, till exempel lillstuga eller ladugård.

En fiberslang från föreningens kopplingsskåp till skarvbox. Därefter ansluts ytterligare byggnader från skarvbox till skarvbox. Denna anslutningsvariant kan gälla nyanslutning eller senare anslutning av t.ex. lillstuga.

Kostnad: Full anslutningskostnad för första huset och 50% eller mindre för extranslutningen


2st anslutningar

Anslutning av 2 eller flera bostäder på en fastighet.

Två eller flera fiberslangar från föreningens kopplingsskåp till skarvboxarna på respektive bostad. Krav för att t.ex. kunna avstycka någon av bostäderna.

Kostnad: Full anslutningskostnad för varje bostad


Flerfamiljshus

Anslutning av 2 eller flera lägenheter på en fastighet.

En fiberslang från föreningens kopplingsskåp till skarvbox. Fastighetsägaren installerar fiberkabel från skarvboxen till uttagsboxarna i lägenheterna.

Kostnad: Full anslutningskostnad för första skarvboxen sedan tillkommer en lägre kostnad, uppskattningsvis 2000-5000:- per lägenhet.


Kontakta admin@ogfiber.se (Fredrik) om du har några frågor kring detta eller vill ansluta ett till hushåll på din fastighet.

 

 

Lämna ett svar