Lugnet före…..

Sedan sist så har inte mycket hänt i föreningen (förutom sista veckan) då vi inväntat en del uppgifter vi behöver för att kunna beställa en grovplanering av fibernätverket. Planen har varit att ha grovplaneringen klar i tid för att ansöka om bredbandsbidraget i beslutsomgång 1 2016 som man kan lämna in sin ansökan till mellan 1/11 i år och 29/2 -16.

Men på ett möte förra veckan fick jag höra att pengarna som länsstyrelsen har att tillgå för bredbandsstödet mellan 2014-2020 med stor sannolikhet kommer vara slut redan efter den beslutsomgång som löpte ut den sista oktober i år. Samme person som upplyste mig om bidragsläget uppmanade mig att skynda mig in med en ansökan samma dag så med en eller två dagars marginal kom vi med i den ansökningsperioden.

Ryktet om att bidragspengarna är på väg att ta slut för fler än Dalarna bekräftades idag:

Om vi skulle gå miste om bidraget så är nästa möjlighet för oss att bygga fibernätet nån gång 2021/22 förutsatt att stödet återkommer då.

Så nu får vi i styrelsen lägga i en högre växel för att så snart som möjligt kunna kalla till en extrastämma där vi kan presentera ett tak på anslutningskostnaden och börja teckna avtal.

/Fredrik

2 svar till “Lugnet före…..”

Lämna ett svar