Mötet i Stocksbro bystuga!

Har ikväll varit på ett fullsatt informationsmöte i Stocksbro bystuga, mötet var övertecknat så ett till möte ska hållas nästa vecka.

Informationen vi fick på mötet handlade till stora delar om tiden mellan ADSL och fiber, hur vi kan ansluta oss till Internet via 4G och satellit i ”glappet” som kommer uppstå efter den sista augusti. Förutom att de nämnda anslutningarna är dyra sett till trafiken man får nyttja så kommer en del i området bli tvingade att köpa rätt dyra 4G antenner och skulle man välja att koppla upp sig via satellit så är startavgiften 995:- utan installation av parabol och sedan ex.vis 395:-/mån för 10GB trafik.

Varenda krona vi tvingas satsa på någon av anslutningsformerna ovan är en förlorad krona i fibernäten så jag hoppas verkligen kommunen/erna lyckas komma med en lösning så vi får behålla ADSL ett tag till medans vi får fibern på plats.

Ingen som besökte mötet lär väl tvivla på om att telestationen även den snart är ett minne blott.

Första veckan i Juni tänker jag kalla alla som intresseanmält sig till ett möte i Nybo förutsatt att det finns tider lediga. På mötet ska vi välja styrelse, revisor, besluta om stadgar osv. så fundera på om inte just du kan tänka dig ställa upp.

 

/Fredrik

Lämna ett svar