Mötet i Nybo igår kväll.

Tack allihop för den fantastiska uppslutningen vid mötet. Vi gick igenom en presentation från bredbandsforum som beskriver lite kring processen med att bilda en ekonomisk förening vars syfte är att förse våra fastigheter med en framtidssäker fiberuppkoppling.

På tur står att ha ett konstituerande styrelsemöte där vi väljer en interimstyrelse som har i uppdrag att leda arbetet med en förstudie för att ta fram och presentera en kostnadskalkyl för projektet. Finansieringen av förstudien löser vi ev. med ett lån från någon bykassa i området.

Gällande fastigheternas insats i föreningen när vi kommit så långt så kan jag berätta att det med stor sannoliket kommer finnas möjlighet till ett förmånligt lån via någon bank som känner ett ansvar att bidra till en långsiktigt hållbar landsbygd. Exempel på såna här lån är många runt om i de fiberföreningar som redan skapats i Sverige, så här ser t.ex. lånet ut som medlemmar i fiberföreningar kring Falkenberg kan teckna.

falklån

Vi kommer att spika ett datum då Milsbo och byarna mellan Tåå och Enbacka måste ha fått in tillräckligt med intresseanmälningar för att anslutningsgraden i det ursprungliga projektet inte ska påverkas ner under 75%, återkommer med ett exakt datum.

 

Lämna ett svar