Framtidens nät – Telias namn på ett avslutat kopparnät!

Så här skriver Telia på sin sida som handlar om hur de ska avsluta det fasta telenätet:

DET HÄR ÄR FRAMTIDENS NÄT

Den snabba digitaliseringen i samhället är en del av vardagen för de flesta av oss. Snabb och stabil uppkoppling med hög kapacitet blir allt viktigare både där vi bor, arbetar och rör oss.

Delar av det gamla kopparnätet lever inte längre upp till dagens behov av driftsäkerhet och kapacitet. Telia fortsätter därför arbetet med att modernisera och bygga ut näten för att kunna leverera nya och avancerade digitala tjänster till våra kunder. Samtidigt går vi över till modernare lösningar och framtidssäker teknik, främst via fiber eller mobilnäten.

Det innebär att vissa kunder som idag får tjänster levererade via gamla delar av kopparnätet istället kommer att erbjudas nya, moderna och framtidssäkra lösningar via Telia eller annan operatör.

Moderna och framtidssäkra lösningar innebär för oss på landsbygden att vi ”får” en fast telefoni ansluten via mobilnätet och våra ADSL-anslutningar byts ut mot mobilt bredband.

Listan som avhandlar vilka orter som står på tur att få ta del av FRAMTIDENS NÄT uppdateras med jämna mellanrum och med stor sannolikhet är vi snart där……i framtiden!

Om framtidens nät på Telias hemsida

Listan över orter där kopparnätet stängs ner

Lämna ett svar