Varför är man inte intresserad av fiber?

Ingen som anmält att de är intresserade av att ansluta sin fastighet till det kommande fibernätverket i bygden är mer bunden av sitt ”ja, jag är intresserad” än att de vid presentationen av vad det kommer kosta väljer att säga ”nej, jag är inte intresserad”.

Vad gör då att man inte anmäler sig som intresserad? Är det bara en ekonomisk fråga eller är det för dålig information om omställningen som håller på att ske?

Hur många känner ex.vis till att efter 31 mars 2017 så förlorar den marksända (Boxer) TV’n alla frekvenser över 694Mhz, mobiloperatörerna tar då över de frekvenserna. Jaha, men vad sänds på de aktuella frekvenserna då kanske man frågar sig, från spånsan ser det ut så här:

spånsan

 

Vad det kommer att innebära för utbudet är lite svårt att hitta uppgifter om men gissningvis så är det dags att köpa ny hårdvara igen om man har Boxer hemma.

Ni som sett presentationen från mötet i Nybo kommer kanske ihåg bilden som visade hur information som idag färdas i 3 nät (TV, telefoni, bredband) nu ska färdas i ett, fibern!

ett nät

 

Bakom statens mål om att 90% av landets befolkning ska ha tillgång till minst 100Mbit/s år 2020 ligger mer än att aftonbladet ska ladda blixtsnabbt.

 

Lämna ett svar